En almindelig dag ...

BESKRIVELSE AF EN DAG I SKOVBØRNEHAVEN LIVET

Skovbørnehaven Livet åbner kl. 7.00, og her bliver der serveret nybagte boller med rigeligt smør.

Alle børn runder bordet for en stund, hvor der altid sidder en voksen og byder børnene velkommen til dagen. 

Der er mulighed for leg, puslespil, historielæsning, udklædning, tegning, perler, m.m., indtil alle børn er ankommet kl. 9.00.

Herefter holdes der samling, med sang, turtagning, højtlæsning, og hvad dagen kan byde på.

Efter endt samling går børnene med deres gåmakkere i garderoben, hvor en voksen hjælper dem i tøjet,

og således går børnegruppen afsted i små hold, for at mødes i skoven eller på vej til skoven.

Turen til skoven er af mindst lige så stor betydning, som det at nå frem, og den nydes i fulde drag af børn, såvel som voksne. 

Fremme ved dagens destination, bliver der foldet en tarp ud, som alle sidder sammen på og spiser madpakker. En voksen sørger for, at vores toiletstol bliver placeret. 

Efter frokoststunden er der pædagogiske aktiviteter afhængig af destination og dagens vejr. De sovebørn, der måtte være, bliver lagt i soveposer i vores lætelt. Her sidder en voksen sammen med børnene under hele luren. Hvis større børn har lyst til eller behov for en pause, tilbydes de ligeså en sovepose og kan hvile lidt. 

 

Kl. ca. 15.00 vender vi hjem til børnehaven, hvor der bliver serveret frugt og de resterende boller fra morgenstunden. Her samles alle børn om vores store bord, og der bliver læst højt for alle. 

Dagen slutter kl. 16.15, hvor børnehaven lukker efter en god eftermiddag med leg. 

 

Skovbørnehaven har tre Christianiacykler med plads til syv børn i hver. Disse kan ligeledes laves om til sovepladser til to børn pr. cykel. Heri kan vi opbevare soveposer, telt, tarp og vores aktivitetskufferter.