En amindelig dag...

BESKRIVELSE AF EN DAG I SKOVBØRNEHAVEN LIVET

Skovbørnehaven Livet åbner kl 7.15 og her bliver der serveret nybagte boller med rigeligt smør.

Alle børn runder bordet for en stund, hvor der altid sidder en voksen og byder børnene velkommen til dagen. 

Der er mulighed for leg, puslespil, historielæsning, udklædning, tegning, perler, m.m. indtil alle børn er ankomet kl 9.00 

Herefter holdes der samling, med sang, turtagning, højtlæsning og hvad dagen kan byde på.

Efter endt samling går børnene med deres gåmakkere i garderoben, hvor en voksen hjælper dem i tøjet og således går børnegruppen afsted i små hold, for at mødes i skoven eller på vej til skoven.

Turen til skoven er af mindst lige så stor betydning, som det at nå frem og det nydes i fulde drag af børn, såvel som voksne. 

Fremme ved dagens destination, bliver der foldet en tarp ud, som alle sidder sammen på og spiser madpakker. En voksen sørger for at vores toiletstol bliver placeret. 

Efter frokoststunden er der pædagogiske aktiviteter afhængig af destination og dagens vejr. De sovebørn der måtte være, bliver lagt i soveposer i vores lætelt, her sidder en voksen sammen med børnene under hele luren. Hvis større børn har lyst til eller behov for en pause, tilbydes de ligeså en sovepose og kan hvile lidt. 

 

Kl ca. 15.00 vender vi hjem til børnehaven, hvor der bliver serveret frugt og de resterende boller fra morgenstunden. Her samles alle børn om vores store bord og der bliver læst højt for alle. 

Dagen slutter kl 16.15, hvor børnehaven lukker efter en god eftermiddag med leg. 

 

Skovbørnehaven har tre Christianiacykler med plads til 6 børn i hver. Disse kan ligeledes laves om til sovepladser til to børn pr. cykel. Heri kan vi opbevare soveposer, telt, tarp og vores aktivitetskufferter.