En almindelig dag...

BESKRIVELSE AF EN ALMINDELIG DAG I SMÅBØRNEHAVEN LIVET

Småbørnehaven åbner sammen med Skovbørnehaven klokken 7.15 hvor der bliver serveret nybagte boller. Her får alle mulighed for at lande til en stille morgenstund, med mulighed for modtagelse af alle de gode venner. Det er en prioritering for Småbørnehaven, såvel som Skovbørnehaven at vi er meget personale til stede ved afleveringer, således at alle børn føler sig godt modtaget af en voksen. Samtidig giver det en ro at der er personale nok til at fordybe sig i børnenes lege rundt omkring i morgenstunden.

 

Morgenstunden rundes af med at Småbørnehaven går ind i deres lokale, hvor der holdes samling, efterfulgt af bleskift og toiletbesøg inden dagens tur i skoven. Børnene hjælpes i tøjet og cyklerne pakkes, med materialer til pædagogiske aktiviteter, soveposer, pusletaske, frugt og boller m.m. og børn og voksne tager afsted. Nogle dage vil det være i fællesskab med Skovbørnehaven andre dage går Småbørnehaven alene afsted.

Som beskrevet i Småbørnehaven Livets læreplan er turen til skoven af mindst lige så stor betydning, som tiden i selve skoven. Den nærhed og kontakt der opstår når børn går hånd i hånd, med nærværende voksne, er uvurderlig og det afføder gode samtaler og er grobund for fine relationsdannelser.

Når destinationen er nået, vil det, som oftest være tid til madpakker, som spises fælles. Dernæst vil der være tid og mulighed for tilrettelagte pædagogiske aktiviteter, leg mm. Indtil middagsluren starter. Vi prioriterer naturligvis at alle børn får en middagslur efter behov.

Vi har tre specialbyggede Christianiacykler, med plads til seks børn i hver. Disse giver ikke blot mulighed for komfort, når benene bliver trætte, men ligeledes muligheden for at komme lidt længere end gåture tillader. Ydermere fungerer hver Christianiacykel som soveplads til to børn. Alle børn har deres egen sovepose med navn. Vi har desuden telte og luftmadrasser, der giver mulighed for at sove middagslur i skovbunden.

Ved vejrlig vil der være mulighed for middagslur i Småbørnehaven, hvor hvert barn har sin egen madras med dertilhørende sovepose. Disse vil blive fordelt i rummet og en voksen vil sidde hos børnene igennem hele middagslurforløbet.

Når alle børn har sovet middagslur, bliver cyklerne pakket med børn i soveposer og turen går hjem til Småbørnehaven igen. Her vil der blive serveret frugt og boller og være mulighed for leg, inden afhentning. Småbørnehaven lukker klokken 16.15.